Jadłospis

 

02.09. - 06.09.2019   

 

 

ŚNIADANIE

 OBIAD

 PODWIECZOREK

 

 

 

PN

 

Płatki gryczane na mleku

Bułka z masłem

Powidła

 

Wiosenna z ziemniakami, natką i białą  kapustą

 

Ragout z kurczaka i warzyw

Ryż

Surówka: Z pomidora i kapusty pekińskiej z oliwą smakową

 

 

Koktajl owocowy

+

Chrupki Flips

 

 

 

 

 

 

Alergeny 1,3,7,9

 

 

 

 

WT

 

 

Pieczywo wieloziarniste z masłem

Pasta z kurczaka zagrodowego ze szczypiorkiem i suszonym pomidorem

+

Pomidor

Barszcz ukraiński

 

Kotlet mielony wieprzowy

Kasza jęczmienna

Surówka: Mizeria

 

 

Ciasto z jabłkiem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny 1,3,7,9

 

 

 

 

ŚR

 

Pieczywo razowe z masłem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

+

Papryka

Brokułowa

 

Bitka schabowa z sosem naturalnym

Makaron

Surówka: Dijon

 

 

Placuszki z cukinią i ziarnem dyni

 

 

 

Alergeny 1,3,7,9

 

 

 

 

CZW

 

 

Pieczywo ciemne z masłem

Wędlina drobiowa

+

Sałata

Zupa krem z cukinii i szpinaku z groszkiem ptysiowym

 

Naleśniki z serkiem waniliowym i słodką śmietanką

 

 

 

Galaretka z kaszy mannej z musem truskawkowym

 

 

Alergeny 1,3,7,9

 

 

 

 

PT

 

Jogurt naturalny

Müsli

Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami

 

Paluszki rybne z pieca

Ziemniaki

Surówka: Z buraków i jabłka

 

 

Kisiel

+

Chrupki Flips

 

 

Alergeny 1,3,4,7,9

 

* w przypadku braku pełnowartościowego produktu od dostawcy firma zastrzega sobie prawo do zastąpienia go innym, pełnowartościowym produktem
** posiłki przygotowywane przez firmę Adamczyk Catering spełniają wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 roku

 

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.