Jadłospis

na tydzień 13.05. - 17.05.2019

   Śniadanie  Obiad  Podwieczorek
 PN Bułka z masłem
Wędlina
+
Ogórek
 

Jarzynowa

Pieczeń rzymska z indyka w sosie naturalnym
Kasza bulgur
Surówka: Parowana marchew w plastrach

Bułeczka maślana
    Alergeny 1,3,7,9,  
WT

Pieczywo razowe z masłem
Pasta jajeczna
+
Pomidor

Krupnik

Makaron z sosem pomidorowym, kurczakiem i cukinią
Surówka: Z marchewki i jabłka

Pudding ryżowo-cynamonowy

    ALERGENY: 1,3,7,9  
ŚR

Jogurt naturalny
Płatki kukurydziane z żurawiną

Z fasolki szparagowej

Wieprzowina duszona z warzywami po staropolsku
Kasza jaglana
Surówka: Sałata z sosem vinegrette

Sałatka z pieczonym burakiem i prażonym ziarnem słonecznika
    Alergeny 1,3,7,9,10  
CZW

Pieczywo wieloziarniste z masłem
Wędlina z indyka
+
Papryka

Ziemniaczana

Ryż z duszonym jabłkiem i cynamonową śmietanka

Pieczywo chrupkie z masłem
Ser
+
Sałata
    ALERGENY: 1,3,7,9  
PT

Pieczywo ciemne z masłem
Twarożek z rzodkiewka i ziarnem słonecznika

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Paluszki rybne z pieca
Ziemniaki
Surówka: Mix warzyw z sosem vinegrette

Naleśnik z mąki ryżowej z duszoną śliwką

    Alergeny 1,3,4,7,9,10  

* w przypadku braku pełnowartościowego produktu od dostawcy firma zastrzega sobie prawo do zastąpienia go innym, pełnowartościowym produktem
** posiłki przygotowywane przez firmę Adamczyk Catering spełniają wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 roku

 

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.